Wheels of Thrill

Route

Dag 1 | VRIJDAG 12 APRIL 2024

ZUID-LIMBURG

 

RALLY START
 
Michelin starMichelin star
La Butte Aux Bois
Lanaken Belgium

"Ralf Berendsen nodigt u uit voor een ervaring die u op geen enkel moment loslaat. De reis naar dit sublieme pand in de bossen, de moderne klasse van de omgeving, het magnifieke terras en de luxe die in elk detail voelbaar is. En dan komt Ralf Berendsen in actie, die zich terecht een perfectionist noemt. De chef verrijkt herkenbare smaken met delicate nuances en de subtiliteit van internationale smaakmakers. Zijn keuken is complex zonder ingewikkeld te zijn. Het geweldige evenwicht dat de chef weet te vinden tussen intense smaken, bewijst net als de uitermate diepgaande sauzen het talent van Ralf Berendsen."  - MICHELIN Gids ©

La Butte Aux Bois **La Butte Aux Bois **

OCHTEND CHECKPOINT
 
Château Neercanne *Château Neercanne * Michelin star
Château Neercanne
Maastricht Netherlands

"Het karakter en de historische charme van dit terrassenkasteel beroert. Dit is een klassiek restaurant in hart en nieren, van het visgraatparket tot de impressionante kroonluchters. Het uitzicht over de baroktuinen en het Jekerdal is gewoonweg adembenemend! Robert Levels brengt leven in Frans klassieke bereidingen met oog voor de huidige tijdsgeest. Groenten haalt hij in de eigen tuin en sauzen krijgen op elk bord de aandacht die ze verdienen. Chef Levels mixt klassieke intensiteit met de zwierigheid van uitheemse smaakmakers en aandacht voor plantaardig en verteer-baarheid. Een next level kasteelsprookje!"  - MICHELIN Gids ©


LUNCH
 
Michelin starMichelin star
Julemont
Wittem Netherlands

"Zodra u Château Wittem betreedt, overvalt u een bijzonder gevoel. De geschiedenis van dit charmante rijksmonument gaat terug tot de elfde eeuw. Binnen wordt u ondergedompeld in een wereld van moderne luxe en klasse. De verfijning van Julemont krijgt een extra dimensie wanneer Guido Braeken zijn talent etaleert. Deze chef slaagt erin de kwaliteit van buitengewone producten te sublimeren. Techniciteit wordt hier gecombineerd met gevoel. Wereldse intensiteit. Het precieze evenwicht tussen elk ingrediënt draagt bij aan expressieve, levendige smaken. Bij Julemont ervaart u culinair maatwerk met jeugdige uitbundigheid."
- MICHELIN Gids ©

Julemont **Julemont **

MIDDAG CHECKPOINT
 
De Leuf *De Leuf * Michelin star
De Leuf
Ubachsberg Netherlands

"Het innemende familieverhaal van De Leuf laat niemand onberoerd. U komt hier eten bij gastvrouw Sandra van de Bunt, dochter Michelle en zoon Robin die in de keuken staat. Robin is een creatieve chef die zich laat inspireren door zijn reizen door Azië, zonder de klassieke finesse van vader Paul te vergeten, die ons veel te vroeg heeft verlaten. Zodra u binnenkomt, maken de chefs aan de eettoog enkele hapjes voor u klaar. Lokale producten en Aziatische smaakmakers tillen elkaar op. Deze keuken is technisch, bewerkt en geïnspireerd. De prachtige vakwerk-boerderij (1769) is een toonbeeld van contemporaine klasse en karakter."
- MICHELIN Gids ©


RALLY FINISH
 
Michelin starMichelin star
Brut172
Reijmerstok Netherlands

"Hans van Wolde heeft zichzelf heruitgevonden. Jarenlang was hij het gezicht van Beluga, maar bij Brut172 begint hij van nul. Hij heeft zich genesteld te midden van de ingetogen Limburgse natuur, waar hij een hoeve omtoverde tot een architecturaal pareltje. De moderne klasse is bijzonder. Dit is eerder kunst dan architectuur! Hans van Wolde neemt u mee in zijn wereld, waar u even de tijd uit het oog verliest. Producten van uitzonderlijke kwaliteit en sauzen boordevol diepgang kleuren het bord. En dan die mondiale wijnselectie en de delicieuze sappen voor non-alcoholische pairings … Brut172 is een belevenis van topniveau!"
- MICHELIN Gids ©

Brut172 **Brut172 **

ROUTE | RALLYE DES HAUTE CUISINE