Wheels of Thrill

Route

Dag 1 - 12/05/17

STRASBOURG

In de loop van vrijdagavond vindt de ontvangst plaats in het imposante Hôtel Les Haras middenin het centrum van Strasbourg. Na het officiële welkom en korte kennismaking zal er een heerlijk diner geserveerd worden in de authenthieke brasserie van het hotel. Na afloop is er uiteraard nog tijd voor een gezellige borrel. Tenslotte staan er heerlijke splinternieuwe deluxe kamers op jullie te wachten voor een welverdiende nachtrust!

HOTEL
Hôtel Les Haras (4*)
Strasbourg (FR)

Hôtel Les Haras  

Dag 2 - 13/05/17

STRASBOURG - JUNGHOLTZ

Op zaterdag is het dan zover en zal de daadwerkelijke rally van start gaan! Na het verlaten van Strasbourg vertrekken we naar het noorden van de Vogezen waarbij we onderweg nog een glimp kunnen opvangen van de Bugatti fabriek in Molsheim. Aangekomen bij de Vogezen zal het uitgestrekte platteland plaatsmaken voor bochtige bergwegen dwars door de vele schitterende bossen die de Vogezen rijk is. Onderweg passeren we op 800m het enige Franse concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog: Natzweiler-Struthof. Rond het middaguur zullen we aankomen bij het klooster Mont Sainte-Odile, dat gelegen is op een 760m hoge rotswand en waarvan de oorsprong dateert uit het jaar 690! Hier zullen we genieten van een heerlijke lunch met uitzicht over de Vogezen. Na de lunch is er gelegenheid het oude klooster verder te verkennen alsook te genieten van het schitterende uitzicht over het uitgestrekte platteland van de Elzas! Daarna zullen we bergafwaarts gaan en de Vogezen weer inruilen voor de warmere Elzas. Hier zullen we de befaamde wijnroute volgen richting het zuiden. Talloze kleine dorpjes met typerende bouwstijl zullen de revue passeren terwijl we over de licht glooiende wegen tussen de wijngaarden rijden. Midden op de wijnroute zullen we stoppen bij het wijnhuis Bott Frères in Ribeauvillé, dat al sinds 1835 actief is in het produceren van heerlijke wijnen. Hier zullen we een uitgebreide privé rondleiding krijgen door de kelders en ook enkele van hun beste wijnen proeven. Daarna vervolgen we de 'Route des Vins' verder naar het zuiden waar we uiteindelijk zullen aankomen bij het rally hotel 'Les Violettes Hôtel & Spa', gelegen op een helling midden in de natuur. Hier zullen we verwelkomd worden met een glaasje bubbels en een lekker hapje. We zullen de dag afsluiten met een heerlijk privé diner, gezellige borrel in de lounge en aansluitend een heerlijke nachtrust in de nieuwe deluxe kamers! Slaap lekker alvast...

Afstand:
208 km

Geschatte reisduur:
5 u 00 min

Max hoogte:
1020 m

START
Hôtel Les Haras (4*)
Strasbourg (FR)

Hôtel Les Haras

 

LUNCH
Mont Sainte-Odille
Ottrott (FR)

Mont Saint Odile

 

CHECKPOINT
Bott Frères' vineyard
Ribeauvillé (FR)

Bott Frères' vineyard

 

HOTEL
Hôtel Les Violettes (4*)
Jungholtz (FR)

Hôtel Les Violetes

Dag 3 - 14/05/17

JUNGHOLTZ - ROUFFACH

Na een hemelse overnachting en een heerlijk ontbijtbuffet, vervolgen we onze route terug naar het noorden langs de natuurlijke grens tussen de Elzas en de Vogezen. Kort hierna zetten we koers naar het westen, waar we de heuvels van de Elzas alweer snel zullen inruilen voor de slingerende bergwegen en haarspeldbochten van de Vogezen. Na het passeren van het schitterende bergmeer 'Lac Blanc', zullen we onze weg vervolgen naar Gérardmer, dat bekend staat om zijn 'Lac de Gérardmer'. Gelegen op 660m hoogte is dit het grootste meer in de Vogezen. Na een rondje om het meer komen we aan bij Les Bas Rupts, een Relais & Chateux hotel net buiten Gérardmer. Het met een Michelin ster bekroonde restaurant van het hotel gaat ons hier verrassen met een culinaire lunch. Na deze lunch zullen we onze route vervolgen via La Bresse richting de mooiste en bekendste weg van de Vogezen: 'Route Des Crêtes'. Wij zullen deze route richting het zuiden vervolgen langs de drie hoogste toppen van de Vogezen: de Hohneck (1364m), de Storkenkopf (1366m) en Le Grand Ballon (1424m). Aan het einde van de Route des Crêtes verlaten we de Vogezen en vervolgen we onze route richting Mulhouse. Hier zullen we een bezoek brengen aan Cité de l'Automobile, dat met meer dan 500 voertuigen het grootste auto museum ter wereld is. Het pronkstuk is de bekende Schlumpf collectie die onder andere bestaat uit maar liefst 123 (!) oude Bugatti's. Na dit bezoek volgen we het laatste deel van onze route richting Rouffach, een klein plaatsje gelegen op de wijnroute. Hier zullen we aankomen bij het op een heuvel gelegen Château d'Isenbourg, waar we ontvangen worden voor de afscheidsborrel met uitzicht over de wijngaarden van Rouffach. Na de borrel wordt er de mogelijkheid geboden om gezamelijk te dineren in de authenthieke château kelder en eventueel te overnachten. Mogen wij U ook verwelkomen met al dit moois...?

Afstand:
224 km

Geschatte reisduur:
4 u 45 min

Max hoogte:
1325 m

START
Hôtel Les Violettes (4*)
Jungholtz (FR)

Hôtel Les Violettes

 

LUNCH
Les Bas Rupts Michelin star
Gérardmer (FR)

Relais & Châteaux Les Bas Rupts

 

CHECKPOINT
Cité de l'Automobile
Mulhouse (FR)

Cité de l'Automobile

 

FINISH
Château d'Isenbourg (5*)
Rouffach (FR)

Château d'Isenbourg

ROUTE | ALSACE-VOSGES RALLY