Wheels of Thrill

Route

Dag 1 - 22/09/17

BAD LAASPHE

In de loop van vrijdagavond worden alle deelnemende teams verwacht in het imposante 5* Relais & Chateaux Hotel Jagdhof Glashütte, gelegen nabij Bad Laasphe. Na het officiële welkom en een korte kennismaking met de andere teams zal er een heerlijk 3-gangen diner geserveerd worden in een van de culinaire restaurants die het hotel rijk is. Na afloop is er voldoende tijd om gezellig na te borrelen met alle deelnemers. Tenslotte staan er schitterende kamers op jullie te wachten voor de nodige nachtrust!

HOTEL
Hotel Jagdhof Glashütte (5*)
Bad Laasphe (D)

Hotel Jagdhof Glashütte  

Dag 2 - 23/09/17

BAD LAASPHE - BAD LAASPHE

Na een heerlijke overnachting is het dan eindelijk zover en kan het rally avontuur pas echt beginnen! Na het verlaten van Hotel Jagdhof Glashütte vertrekken we in noordwestelijke richting door de uitgestrekte bossen en glooiende heuvels van de 'Rothaarkamm'. Na enkele scherpe haarspeldbochten zullen we al snel aankomen bij de 'Biggesee', het grootste stuwmeer van de Sauerland regio met een oppervlakte van maar liefst 876 hectare! Nadat we dit stuwmeer meerdere keren zijn overgestoken zullen we rond het middaguur aankomen in het kleine dorpje Halberbracht nabij Lennestadt. Daar mogen wij gaan genieten van een heerlijke lunch bij het traditionele 'Eickhoffs Landgasthof', die naast het bereiden van heerlijk eten (keuken erkend door de Michelin inspecteurs) ook nog een uitgebreid wijndepot beheren. Na de lunch zullen we verder koers zetten richting het oosten. De dichte naaldbossen zullen hier plaats maken voor uitgestrekte weidelanden en talloze landbouwgronden die afgewisseld worden door kleine traditionele dorpjes. Nabij het bekende wintersport gebied van Winterberg zullen we koers naar het zuiden zetten terug naar Bad Laasphe. Onderweg passeren we Bad Berleburg, waar we even de benen kunnen strekken en een heerlijk terrasje zullen nemen bij Schloß Berleburg. Dit schitterende gebouw stamt uit de 13e eeuw en is momenteel als een van de weinige grotere kastelen nog daadwerkelijke privé bewoond. Na deze stop gaan we verder zuidwaarts terug de dichte bebossing in. Na het passeren van Bad Laasphe zullen we nog een stukje zuidelijker doorrijden in de provincie Hessen. Tenslotte zullen we weer koers zetten richting ons hotel Jagdhof Glashütte. Na het passeren van maar liefst 72 dorpjes en steden wacht ons daar een heerlijk drankje en diverse hapjes om te bekomen van de tweede rally dag. Vervolgens zullen we verrast worden met een gezamelijk diner in het andere restaurant van het hotel. Diverse sterrenkoks, waaronder die uit het bekende Burj al Arab hotel in Dubai, hebben hier reeds gekookt en zullen u daarom voorzien van een heerlijk avondmaal. Na afloop is het tijd voor een afzakkertje in de bar, waar we nog even kunnen napraten over deze mooie dag, om vervolgens het bed op te zoeken en goed uit te rusten voor de volgende dag...

Afstand:
263 km

Geschatte reisduur:
5 u 10 min

Dorpen:
72

START
Hotel Jagdhof Glashütte (5*)
Bad Laasphe (D)

Hotel Jagdhof Glashütte

 

LUNCH
Eickhoffs Landgasthof
Lennestadt (D)

Eickhoffs Landgasthof

 

CHECKPOINT
Schloss Berleburg
Bad Berleburg (D)

Schloss Berleburg

 

HOTEL
Hotel Jagdhof Glashütte (5*)
Bad Laasphe (D)

Hotel Jagdhof Glashütte

Dag 3 - 24/09/17

BAD LAASPHE - ATTENDORN

Na een hemelse overnachting en een verrukkelijk ontbijtbuffet (er wordt beweerd een van de beste van Duitsland) kunnen we starten met dag 3 van de Hochsauerland Rally 2017. We zullen Bad Laasphe definitief verlaten door koers te zetten naar het noordoosten. Hier zullen we ter hoogte van Bad Berleburg naar het westen om vervolgens dwars door de dichte naaldbossen de oude 'Jagdhauser Straße' naar het noorden te volgen richting Schmallenberg. Daar aangekomen zullen we over de uitgestrekte weidelanden en landbouwgronden richting Winterberg rijden om vlak daarvoor naar het noorden af te draaien en de bergen in te rijden richting Meschede. Al snel zullen we op deze route stoppen bij het moderne Hotel Waldhaus Ohlenbach, waar we kunnen genieten van een heerlijke lunch met schitterend uitzicht over het gehele dal. Na de lunch zullen we onze route verder vervolgen richting Meschede. Op deze route passeren we een ander groot stuwmeer, de 'Hennesee'. Hierna zullen we koers zetten richting Sündern door een stuk dichtbebost natuurgebied met flinke hoogteverschillen. Eenmaal aangekomen in Sündern zullen we een bezoek brengen aan Capristo Exhaust systems, een internationale fabrikant van exclusive uitlaat systemen. Wellicht kent u dit bedrijf al van hun hechte samenwerking met Lamborghini en Ferrari. Hier zullen we een rondleiding krijgen door hun nieuwe fabrieksgebouw en uiteraard een demonstratie krijgen van hun (luide) uitlaatsystemen. Tenslotte zullen we koers zetten richting het zuiden, waar we ons via het stuwmeer de 'Sorpesee' richting Attendorn zullen begeven. Daar aangekomen zullen we kort de bergen inrijden om bij Hotel Burg Schnellenberg te komen, de finish locatie van deze rally. Deze prachtige burcht uit 1222 met uitzicht over het 'Biggetal' zal de finish locatie zijn van deze rally. Na het parkeren van onze sportauto's in het kasteeel zullen wij hier verwelkomd worden met een heerlijk hapje en drankje om terug te kijken op een fantastisch weekend. Voor de liefhebbers organiseren wij optioneel natuurlijk ook weer een gemeenschappelijk 'closing dinner' en verzorgen wij overnachtingen voor diegene die er maar geen genoeg van kunnen krijgen. Mogen wij U ook verwelkomen met al dit moois...?

Afstand:
264 km

Geschatte reisduur:
4 u 55 min

Dorpen:
70

START
Hotel Jagdhof Glashütte (5*)
Bad Laasphe (D)

Hotel Jagdhof Glashütte

 

LUNCH
Hotel Waldhaus Ohlenbach
Schmallenberg (D)

Hotel Waldhaus Ohlenbach

 

CHECKPOINT
Capristo Exhaust Systems
Sündern (D)

Capristo Exhaust Systems

 

FINISH
Hotel Burg Schnellenberg (4*)
Attendorn (D)

Hotel Burg Schnellenberg

ROUTE | HOCHSAUERLAND RALLY